De uppdaterade siffrorna visar även att totalt 33 188 har bekräftats smittade av coronaviruset i Sverige. Bland de bekräftat avlidna finns 2 204 män och 1 788 kvinnor. Foto: Ole Berg-Rusten/TT

Nära 4 000 personer döda i covid-19 i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Totalt har nu 3 992 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens senaste statistik.
Det innebär att ytterligare 67 dödsfall i sjukdomen har registrerats det senaste dygnet.
– Det går inte att dra några slutsatser utifrån dagens siffra, säger Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson till SVT Nyheter.

Att 67 nya dödsfall har registrerats kan ses som en relativt hög siffra för att vara helg, då det sedan tidigare varit känt att inrapporteringen till myndigheten brukar sjunka under helgen och skapa viss eftersläpning i statistiken. 

– Det är osäkra siffror på helgen. Torsdagen var ju en röd dag men fredagen en vardag, det kan spela in men är en spekulation från min sida. Det går inte att dra några slutsatser utifrån dagens siffra, säger Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson till SVT Nyheter.

Över 33 000 bekräftat smittade

De uppdaterade siffrorna visar även att totalt 33 188 har bekräftats smittade av coronaviruset i Sverige. Bland de bekräftat avlidna finns 2 204 män och 1 788 kvinnor.

Den region där flest personer har avlidit i covid-19 är Stockholm, därefter Västra Götaland, Östergötland och Uppsala. Den hårdast drabbade åldersgruppen sett till antal avlidna är 80–89 år, följt av 90+ och 70–79.

Antalet personer som får eller har fått intensivvård i Sverige på grund av covid-19 är 1 929.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet