En Boeing 737 Max8 tillhörande flygbolaget Norwegian. Foto: TT/Johan Nilsson

Norwegians besked: Ersätter inte förseningar

Publicerad

Norwegian kommer inte ersätta resenärer för förseningar som uppstår på grund av att 18 av deras plan av typen Boeing 737 Max 8 har tagits ur trafik. Detta skriver tidningen Berlingske.

Norwegian uppgav till danska tidningen Berlingske under onsdagen att de inte kommer ersätta passagerare som drabbas av förseningar på grund av det rådande trafikläget. Sedan den europeiska luftfartsmyndigheten EASA gick ut förbjöd flygningar med plan av typen Boeing 737 Max 8 har flygbolaget varit tvungna att ställa in flera flighter till och från flera olika destinationer.

Beror på ”extraordinära omständigheter”

Enligt Tonje Næss, kommunikatör på Norwegian, anser man att den rådande situationen beror på ”extraordinära omständigheter”, vilket enligt EU:s bestämmelser inte omfattas av något ersättningsskydd.

Annars har resenärer rätt till en ersättning på 250 euro om man anländer till sin destination mer än tre timmar efter utsatt tid, enligt direktiven. Exempel på extraordinära omständigheter kan till exempel vara extrema väderförhållanden eller oförutsedda brister i flygsäkerheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer