20-åriga Alice Bitar kandiderar till kommunfullmäktige i höst. Foto: SVT

”Jag bryr mig om skolan” – 20-åriga Alice Bitar ny S-kandidat

Uppdaterad
Publicerad

Flera partier i Södertälje är klara med sina listor till valet i kommunfullmäktige i höst. I det största partiet, Socialdemokraterna, är 39 procent av namnen nya.

Socialdemokraterna beskriver sin lista i helhet som ”en jämlik lista” då lika många kvinnor som män kandiderar.

Inte helt oväntat toppar kommunstyrelsens ordförande Boel Godner partiets lista, följt av utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons och riksdagsledamoten Ingela Nylund Watz.

Val 2018 Södertälje

Men 39 procent av namnen är nya. En av dessa är 20-åriga studenten, Alice Bitar, nyanländ från Syrien och tidigare förstamaj-talare.

– Jag bryr mig om skolan och att vi får mer lärare, och det kommer vi få om Stefan Löfven fortsätter att vara statsminister, säger Alice Bitar.

Nya toppar i V och SD

Linda Sjögren blir nytt förstanamn på Vänsterpartiets lista. Sjögren är 38 år vilket ger ett ”föryngrat ledarskap efter Staffan Norberg som denna mandatperiod lämnar kommunalråds- och gruppledarskapet efter många år”, skriver partiet i ett pressmeddelande. Hon följs av Kerstin Petterson och Ale Friberg.

Centerpartiet toppas av gruppledaren Tage Gripenstam, följt av Leif Åhlin och Nina Wahlin. Partiet beskriver sin lista så här: ”Med mångfald, djup och bred kompetens kommer vi med väljarnas stöd att kunna genomföra det vi förutsatt oss.”

För några veckor sedan kunde SVT berätta att Sverigedemokraterna tillsatte en ny ordförande, Joachim Hagström, som också blir andrenamn på deras lista inför valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Södertälje

Mer i ämnet