Bolagsverket söker svar om Lexbase

Uppdaterad
Publicerad

Bolagsverket söker nu svar på om den omstridda sajten Lexbase ägare verkligen hoppat av styrelsen.

Har grundaren Jonas Häger begärt utträde ur Lexbase eller handlar det om en förfalskad namnunderskrift?

Bolagsverket söker nu svar på den anmälan man fått in gällande det kontroversiella bolaget och dess huvudägare.

Databas med domar

I anmälan som inkom förra veckan meddelar Häger att han vill lämna företaget. När det uppmärksammades kom dock ett mejl till Bolagsverket från Häger själv som TT tagit del av. ”Jag har inte begärt något utträde. Någon har uppenbarligen förfalskat min namnteckning. . . Eftersom jag lever under hot svara gärna bara via mail”, skriver han.

Bolagsverket vill nu ha svar före den 24 februari.

Inkommer inget svar kan det bli likvidation av företaget, vars affärsidé var att göra domar sökbara och möjliga att ladda hem via en hemsida.

Jonas Häger äger 95 procent av Lexbase. Övriga fem procent stod förut på Pontus Ljunggren, advokat som dock i förra veckan meddelade sitt utträde ur Lexbase. Vid lanseringen av Lexbase för en vecka sedan var Pontus Ljunggren talesman och Jonas Häger har ännu inte medverkat i några intervjuer. Sajten ligger fortfarande nere efter att först drabbats av hackerattacker, därefter stängts av helt av internetleverantören Bahnhof.

I samband med ett möte mellan Bahnhof och Jonas Häger ska dock Häger meddelat att avsikten är att Lexbase ska leva vidare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Databas med domar

Mer i ämnet