Veronica Lindholm (S) från Skellefteå. Foto: SVT

Ordförandekandidat till Kommunal hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

I dag väljer fackförbundet vem som tar över ordförandeklubban efter Annelie Nordström.
Nu på morgonen meddelar riksdagsledamoten Veronica Lindholm (S) att hon avsäger sig kandidaturen och ställer sig bakom Tobias Baudin som ny ordförande.

– Jag är övertygad om att förtroende finns, men inte tillräckligt. Jag vill underlätta processen genom att hoppa av, säger hon.

I och med avhoppet återstår kvå kandidater: Berit Müllerström, i dag enhetschef för organisationsutvecklingsenheten på Kommunal, och Tobias Baudin, vice ordförande i LO och tidigare Kommunals vice ordförande.

Valberedningen föreslog i går Berit Müllerström som ny Kommunalbas. Veronica Lindholm ställer sig däremot bakom Müllerströms konkurrent Tobias Baudin.

Lindholm anser att det är viktigt med en ordförande som kan ”kliva in med perspektiv på det som hänt och som stannar kvar för att ordna upp strukturerna”, skriver hon i ett pressmeddelande med anledning av avhoppet.

I kölvattnet av vinterns avslöjanden om sexshower på Kommunalägda krogen Metropol Palais i Stockholm och vidlyftig spritkonsumtion inleddes Kommunals kongress i går. Avgående ordföranden Anneli Nordström beviljades inte ansvarsfrihet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandalen inom Kommunal

Mer i ämnet