Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hustaken som blåser bort och himlen som lyser lila. Foto: Nardin Maroof/Anna Gustavsson/Gabriel Amnehed

Ovädret drar vidare – varning för kraftiga skyfall

Uppdaterad
Publicerad

Omkullvälta husvagnar och bortblåsta tak – torsdagens åsk- och regnskurar i Västsverige har inte enbart orsakat oreda i tågtrafiken. Nu fortsätter ovädret sydösterut och SMHI varnar för kraftiga skyfall i västra Svealand och södra Norrland.

Töreboda kommun i Västergötland drabbades hårt av ovädret under torsdag kväll.

En rasad kontaktledning har orsakat stopp i tågtrafiken mellan Skövde och Töreboda vilket lett till förseningar på sträckan mellan Göteborg och Stockholm. Enligt Trafikverkets preliminära prognos beräknas tågtrafiken åter vara i fullt bruk på tisdag. En del av de snabbtåg som normalt sett trafikerar sträckan leds nu om och kommer gå via Falköping, Jönköping och Nässjö.

– Vi arbetar för fullt med att städa upp på platsen och inventerar de skador som blivit, säger Emanuel Alvarez, presskommunikatör på Trafikverket.

Även Västerås drabbades av det kraftiga ovädret. Bilder från natten visar hur himlen färgas lila när åska och regn drog in över staden.

Nya varningar

Under fredagen förväntas ovädret röra sig vidare ner över de sydöstra delarna av landet, om än i något lugnare tappning. SMHI har dock utfärdat varningar för skyfallsliknande regn i västra Svealand och södra Norrland under fredag kväll och natten mot lördag.

Ovädret rör sig sedan vidare norröver under helgen innan det stabiliseras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Inrikes
Mer Nyheter