Totalt beräknas cirka 61 000 passagerare drabbas av 667 inställda avgångar i hela Skandinavien på måndag. På tisdagen är det cirka 49 000 passagerare som påverkas av 546 inställda avgångar Foto: Henrik Montgomery/TT

Över 1 200 SAS-avgångar ställs in måndag och tisdag

Uppdaterad
Publicerad

Över 100 000 passagerare kommer att drabbas på måndag och tisdag när SAS ställer in ytterligare drygt 1 200 avgångar på grund av den pågående pilotstrejken.

Totalt beräknas cirka 61 000 passagerare drabbas av 667 inställda avgångar i hela Skandinavien på måndag. På tisdagen är det cirka 49 000 passagerare som påverkas av 546 inställda avgångar, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

Piloterna har krävt ett 13-procentigt lönepåslag, men parterna står långt i från varandra. Sedan strejken inleddes har fackförbundet och arbetsgivaren inte talat med varandra.

Pilotstrejk på SAS

Förhandlingsläget låst

Under lördagen drabbade strejken cirka 34 000 resenärer och på söndagen väntas strejken drabba fler än 60 000 resenärer. På söndagsmorgonen var läget fortfarande låst, enligt Wilhelm Tersmeden, ordförande för fackförbundet Svensk pilotförenings SAS-sektion.

”Inga förhandlingar. Genomför möten med våra medlemmar”, skriver Tersmeden.

Även SAS bekräftar för SVT Nyheter att man inte kommit något längre i förhandlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pilotstrejk på SAS

Mer i ämnet