Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vilka kan knipa de tunga ministerposterna i en ny regering? Hör Carolin Dahlman, högerliberal skribent, och Lovisa Arvidsson, ledarskribent på Aftonbladet, om sina teorier. Foto: TT

Panelen: Här är personerna som kan få ministerposter

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar spekulationerna kring vilken ministerpost som kommer gå till vilken politiker i en ny regering. I SVT:s Morgonstudion diskuterades bland annat om Anders Borg kanske kommer göra politisk comeback, och vilken ministerpost Ebba Busch kan hamna på.

Efter att det blivit klart att Ulf Kristerssons tilltänkta regeringsunderlag får majoritet i riksdagen börjar det nu spekuleras i vem som får vilken ministerpost. SVT:s Morgonstudion gästades av Carolin Dahlman, högerliberal skribent, och Lovisa Arvidsson, ledarskribent på Aftonbladet (ledarsida oberoende socialdemokratisk), som fick spekulera i de olika ministerposterna.

– Jag tror M och KD kommer bilda regering, det är tydligt att L och SD har svårt för varandra och har svårt för att sitta i regering med varandra, säger Carolin Dahlman.

Val 2022

Förutom Kristersson som statsminister är det trolig att finansminsiterposten går till Elisabeth Svantesson enligt både Carolin Dahlman och Lovisa Arvidsson.

– Jag tycker kanske inte att hon förtjänar jobbet men hon är det givna namnet, säger Lovisa Arvidsson.

Gissar på en politisk comeback på ministerpost

Utrikesministerposten tror Lovisa Arvidsson kan gå till en person som i så fall gör politisk comeback – tidigare finansminister Anders Borg.

– Det är ett wild card men jag tror att han gör comeback. Jag har inget intellektuellt svar på detta men det finns en poäng i att ta in en gammal räv, säger Lovisa Arvidsson.

Var Ebba Busch hamnar i en regering är båda överens om: socialminister och vice statsminister.

– Vi kan enas kring det, säger Carolin Dahlman.

Se mer om vilka politiker som panelen tror hamnar på de olika ministerposterna i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet