Regeringen återinför investeringsstödet för bostäder redan i vårbudgeten, meddelar Bostadsminister Per Bolund (MP) i Ekots lördagsintervju. Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg(SvD/TT

Investeringsstödet återinförs redan i vår

Uppdaterad
Publicerad

I Ekots söndagsintervju meddelar bostadsminister Per Bolund (MP) att regeringen återinför investeringsstödet för bostäder redan i vårbudgeten.

Investeringsstödet gäller uppförandet av hyresrätter, och försvann i M-KD-budgeten som röstades igenom i riksdagen i december.

Det innebär att byggbolag får subventioner om de bygger bostäder som inte överstiger vissa hyresnivåer. Förhoppningen är att det ska stimulera bostadsbyggande.

– De byggbolag som vill bygga hyreslägenheter med hyror som vanliga människor har råd med kommer det finnas resurser till, sade Per Bolund.

Del i uppgörelsen

Återinförandet är en del av den så kallade januariavtalet mellan S, MP, C och L.

Det har hittills inte varit klart när återinförandet skulle ske, men nu avslöjar Per Bolund att det sker redan i mitten av april, i vårändringsbudgeten.

C, L, M, KD och SD har alla varit kritiska till stödet inför valet 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.