Foto: SVT

Personalstrategerna riskerar konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen ställer in alla betalningar till Personalstrategerna och kräver bolaget på drygt 12 miljoner kronor. Bolaget har anmält myndigheten till Justitieombudsmannen.

I augusti rev Arbetsförmedlingen (AF) upp 26 av 36 avtal med Personalstrategerna. Avtalen gällde rehabiliteringstjänster som köptes in av AF.

– Vår uppfattning är att man inte har levererat det stöd och de insatser som de här sökandegrupperna har rätt till och som vi har avtalat och som vi också betalar för, säger Martin Kruse, upphandlingschef vid Arbetsförmedlingen.

Kräver ekonomisk ersättning

Nu vill AF också ha ekonomisk ersättning för de kompetensbrister som de funnit hos Personalstrategernas handläggare.

– Den uppföljning som vi gjort under året tycker vi har visat att man på ett stort antal orter inte har uppfyllt de krav som vi har ställt, säger Martin Kruse.

JO-anmälan

12 miljoner kronor vill AF ha, och dessutom har AF ställt in alla betalningar till Personalstrategerna – något som enligt Personalstrategerna riskerar att tvinga företaget i konkurs. Det säger bolagets vd till Eskilstuna-Kuriren.

Personalstrategerna har anmält AF till Justitieombudsmannen, då de menar att myndigheten agerat i strid mot reglerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar arbetslöshetens vinnare

Mer i ämnet