Foto: TT

Peter Dalle: Han var en av de största

Uppdaterad
Publicerad

En av Gösta Ekmans samarbetspartners genom åren var Peter Dalle. Regissören beskriver dödsbudet som oväntat väntat.

En av de sista insatserna Gösta Ekman gjorde på film var i Peter Dalles ”Skenbart”. En presentation som regissören själv beskriver som ett väldigt fint och ”skojigt” porträtt. Dalle kände till Ekman sjukdom sedan tidigare och beskriver det som oväntat väntat.

Läs mer: Gösta Ekman är död – blev 77 år

”Det känns jättesorgligt”

Gösta Ekman 1939-2017

– Jag fick höra det för två och halv minuter sedan. Jag pratade med honom för två veckor sedan och tänkte att jag skulle hör av mig i veckan för att ses. Det känns jättesorgligt. Jag visste ju att han var väldigt sjuk, men är ändå tagen på sängen, säger en märkbart tagen Peter Dalle och tillägger:

– Det är en av våra absolut största. En människa jag växte upp med som det roligaste man visste var ju Gösta Ekman, Hasseåtage och allt de gjorde tillsammans. Han har betytt jättemycket för mig och sen har vi ju blivit goda vänner.

Missa inte: Läsarnas minneshälsningar till Gösta Ekman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gösta Ekman 1939-2017

Mer i ämnet