Peter Lundgren (SD): EU bygger på fungerande yttre gräns

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas toppnamn i EU-valet är Peter Lundgren. Han fick svara på frågor bland annat om klimatet, EU-kritik mot Ungern och Polen och migration.

Lundgren framhåller att han tror på klimatforskarnas bild om att det är bråttom att få ner utsläppsnivåerna. Samtidigt säger han att mycket av utsläppen kommer från exempelvis Kina, som EU kan sätta press på.

– I frihandelsavtalen kan vi koppla ett krav om att göra miljöinsatser, så där är en väg framåt för EU att jobba med.

Polen och Ungern har kritiserats för att begränsa fria medier i länderna, men Lundgren säger att det enligt honom inte är någon större skillnad mot Sverige.

– Media i Sverige är väldigt knutet till etablissemanget, säger han.

Vad gäller migration säger Lundgren att asyl ska sökas utanför Europa, och att varje land självt ska få avgöra hur många människor man ska ta emot.

– Hela projektet EU bygger på att vi har en fungerande yttre gräns som möjliggör den fria inre rörligheten. Utan att det fungerar så kan vi inte ha den fria rörlighet, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-valet 2019

Mer i ämnet