”Vi måste prioritera och vara där vi bäst behövs”, säger polisområdeschefen i Dalarna Lars Lindahl. Foto: SVT

Polisen: Vi måste prioritera

Uppdaterad
Publicerad

Bristen på polisiär närvaro i Vansbro och andra kommuner upprör både politiker och kommuninvånare. Polisen menar att det handlar om prioritering.

– I förhållande till vår ambitionsnivå och deras önskan om polisiär närvaro, så räcker vi inte till överallt, säger Lars Lindahl, polisområdeschef i Dalarna, och fortsätter:

– Vi måste prioritera och vara där vi bäst behövs, och då är det andra ställen som får stå tillbaka.

Val 2018 Dalarna

I Vansbro finns bland annat problem med droger, som skulle behöva åtgärdas. Här menar dock Lars Lindahl att det kan vara så att polisresurser finns på plats även om de inte syns. 

– Den typen av problem är inte alltid bäst att hantera med synlig polis, det kan mycket väl finnas civilklädda poliser som inte syns, säger han.

Men det är inte bara i Vansbro som politiker upplever att det är brist på Poliser. När SVT Nyheter Dalarna frågar alla kommunalråd och oppositionsråd i länets kommuner visar det sig att samtliga tycker att Polisens närvaro i kommunerna är otillräcklig. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Dalarna

Mer i ämnet