Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktor Barth-Kron och My Rohwedder ger sin syn på söndagens partiledardebatt i Agenda. Foto: SVT

Politiska experterna om Jimmie Åkessons nya roll

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagens partiledardebatt avslöjade Jimmie Åkesson (SD) en sällsynt ärlig bild av oppositionspolitikens ekonomiska överflöd och dess löftesrika men orealistiska karaktär. Det menar de politiska kommentatorerna Viktor Barth-Kron och My Rohwedder.

– Man säger att man har obegränsat med pengar och kan lova lite vad som helst, säger Expressens Viktor Barth-Kron.

Enligt de politiska kommentatorerna Viktor Barth-Kron och My Rohwedder stack Jimmie Åkessons ”förvånande öppenhet” ut i söndagens partiledardebatt. Åkesson talar om den obegränsade ekonomiska tillgången som oppositionen tycks ha och det därav följande mönstret av att lova allt, utan att nödvändigtvis kunna leverera. Då han tidigare var känd för sin stridbara oppositionspolitik framträder nu en ny bild av en försvarare av status quo, även om han inte själv sitter i regeringen.

– Man säger att man har obegränsat med pengar och att man säger lite vadsomhelst, säger Viktor Barth-Kron.

Agenda

Enligt My Rohwedder, politisk kommentator på Aftonbladet, sätter Åkessons framträdande i debatten fokus på de utmaningar som Sverigedemokraterna möter, särskilt inför det kommande EU-valet.

– Han blir mer och mer defensiv på ett sätt som vi inte har sett tidigare, säger hon.

Se de politiska experternas kommentarer på Åkessons utspel i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Agenda

Mer i ämnet