Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ska löna sig att arbeta” säger Roger Richthoff om varför han röstar på oppositionsbudgeten. Foto: SVT

Politiske vilden Richthoff: ”Kommer rösta på oppositionens budget”

Uppdaterad
Publicerad

Den politiske vilden och tidigare Sverigedemokraten Roger Richthoff kommer att rösta för högeroppositionens budget i morgon. Men han har inte varit helt säker, säger han till SVT Nyheter.

– Regeringen har en mycket mer realistisk tidsplan vad gäller försvarsanslaget, säger han.

De partilösa ledamötena kan få en avgörande roll i morgondagens budgetomröstning. En av dem är Roger Richthoff. Han står bakom regeringens försvarssatsning med ökat anslag till två procent av BNP fram till 2028.

Han säger dock att han kommer att rösta för högeroppositionens budget på onsdag. I övrigt är budgetarna ganska lika, tycker han.

– Regeringen har en mycket mer realistisk tidsplan för försvarsbudgeten. Sedan läste jag om pensionsförslaget, och i den frågan är det viktigt att markera, säger Roger Richthoff, och hänvisar till det så kallade respektavståndet i pensionsuppgörelsen.

Före detta vänsterpartisten Amineh Kakabaveh hade på tisdagsförmiddagen ännu inte bestämt sig och väntar på besked från Socialdemokraterna.

”Tyvärr har S inte hörts av sig angående satsningar på jämställdhet och för att förebygga hedersförtryck. Så jag väntar fortfarande på svar och jag vill se att de verkligen har satsningar på området i budgeten”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.