Foto: SVT

Porscheägaren: Min kompis med träben lånade bilen

Uppdaterad
Publicerad

Bilen med handikapptillståndet körs av en ung blond kvinna utan synligt handikapp. När SVT Nyheters reporter ringer upp tillståndets ägare säger han att det egentligen tillhör en kompis med träben.

En silvergrå Porsche parkerar på handikapplatsen på Norrlandsgatan vid Hamngatan i Stockholm. En av de mest populära handikapplatserna i Stockholm.

”En kompis med träben”

Ur bilen stiger en ung blond kvinna. I framrutan ligger ett handikapptillstånd utfärdat på en 52-årig man. När vi konfronterar kvinnan säger hon att hon bara ska stå en ”snabbis” och att det är bilägarens tillstånd.

Fusket med handikapptillstånd

Bilen ägs av en ung man från Lidingö. Han säger att det inte stämmer alls. Att tillståndet tillhör en kompis från Ånge. En kompis som har träben och som har lånat bilen.

Efter en stund säger han att kompisen egentligen är en kompis kompis. Och att flickvännen egentligen inte är flickvän utan också en kompis. Och att hon måste ha lånat bilen efter att träbenskompiskompisen lånat bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fusket med handikapptillstånd

Mer i ämnet