Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Postnords vd: Vi står inför utmaningar Foto: SVT

Postnords vd: Vi står inför utmaningar

Uppdaterad
Publicerad
Rubriker om miljardförluster och konkurshot har omgett Postnord efter att Dagens Nyheter tog del av en hemlig rapport förra veckan. Nu menar företagets vd Annemarie Gardshol att Postnord trots utmaningar har en bra utveckling.
– Jag tycker rubrikerna har varit lite väl alarmistiska. Vi står inte inför en konkurs, vi har faktiskt en ganska bra utveckling i vår affär just nu om man tittar på våra rapporter, säger Annemarie Gardshol.

När SVT förra veckan kontaktade Postnords vd Annemarie Gardshol ville hon inte kommentera den hemliga rapport som Dagens Nyheter rapporterat om. Däremot menade Gardshol att subventioner kan behövas om Postnords samhällsuppdrag att dela ut brev inte får förändras.

Den växande e-handeln gör att antal paket som skickas ökar.  Däremot har digitaliseringen gjort att Postnords inkomster från brevutdelningen minskar i allt snabbare takt.

– Om staten vill upprätthålla den nivå vi har i dag kan en subvention bli aktuell, men vi är inte där i dag, sa Annemarie Gardshol till SVT Nyheter förra veckan.

När Annemarie Gardshol är med i SVT:s Morgonstudio säger hon att Postnord inte står inför en konkurs.

– Vi har faktiskt en ganska bra utveckling i vår affär just nu om man tittar på våra rapporter. Postnord är ett bolag som befinner sig i en transformation som är driven av förändrade sätt att kommunicera, säger hon.

Se klippet från Morgonstudion i videospelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer