”Programmet en stor politisk fest”

Uppdaterad
Publicerad

Programledare Mats Knutson har bjudit in två aktuella gäster till ”Politik i fokus” – statsminister Fredrik Reinfeldt och Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ.

15.00: Se programmet live här!

– Programmet är en stor politisk fest för alla som är intresserade av politik. Vi vet att intresset för svensk inrikespolitik växer, säger programledare Mats Knutson och fortsätter:

– Nästa år är det ett supervalår med fyra val: Val till kommunen, landstinget, riksdagen och Europaparlamentet

Men är det här bara för politiska nördar?
– Man kan i mätningar konstatera att väljarna, när vi kommer in i valår, blir allt mer intresserade av politik. De får en möjlighet att själva påverka och det skapar ett intresse. Därför vill vi skapa det här programmet för att försöka fånga upp det här intresset.

Det är ju ganska länge kvar till valet?
– Man byggde inte Rom på ett år.

Reinfeldt och Schyman först ut

Premiärprogrammets två gäster är statsminister Fredrik Reinfeldt (M), som på måndag presenterar regeringens vårbudget, och Gudrun Schyman. Hon utsågs i söndags till ny talesperson för Feministiskt initiativ och hoppas komma in i riksdagen för tredje gången gillt.

Politik i fokus är ett renodlat intervjuprogram som sänds i SVT2 och i SVT Play.

– Vi tror att det är lite andra tittare som tittar på webben än som normalt tittar på Agenda, kanske lite yngre. Dem hoppas vi nå, säger Mats Knutson.

”Vill att vi ska komma djupare”

Mats Knutson hoppas på att stämningen i programmet ska vara mer avspänd än i traditionella politiska utfrågningsprogram.

– Det är klart att det ska vara tuffa politikerintervjuer, men jag vill att vi ska komma någonstans och komma djupare i det här. Jag säger inte att man ska få tala till punkt, det är livsfarligt med politiker, säger han.

Programmet sänds varje torsdag klockan 15.00 i SVT Play och SVT2 inom ramen för SVT Forum.

Programmet har premiär torsdag den 11 april.

Programmet är en halvtimme långt och leds av Mats Knutson.

(SVT)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer