Foto: TT

Råd och stöd när ett barn mår psykiskt dåligt

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler barn och unga mår psykiskt dåligt och far illa under coronapandemin. Men det finns stöd att få, både för barnet och för oroliga vuxna.

Här har vi samlat några länkar där man kan få råd och stöd när ett barn mår psykiskt dåligt.

BRIS

Erbjuder bl. a. telefonstöd, chatt, forum och rådgivning om du misstänker att ett barn far illa.

Mind

Arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Erbjuder bl. a. Föräldralinjen för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet.

Trygga barnen

För dig som har en förälder med ett missbruk, beroende eller psykisk ohälsa. Erbjuder bl. a. en chatt dit man kan vända sig med frågor och funderingar.

Maskrosbarn

Barnrättsorganisation som stödjer unga med föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Här kan du läsa mer om barn som far illa och hur du vågar agera.

1177 Vårdguiden

Här kan du läsa om tecken på att ett barn mår psykiskt dåligt och vad du som vuxen kan göra. Här finns även information om var du kan vända dig beroende på vilken ålder barnet har.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Go'kväll

Mer i ämnet