• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Finansminister Magdalena Andersson presenterar höstbudgeten 2018. Foto: RR

Regeringen föreslår höjda barnbidrag

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen presenterar regeringen höstbudgeten. Ett förslag gäller att höja barn- och studiebidragen med två hundra kronor i månaden per barn.

Socialdemokraterna lovade inför valet 2014 att höja barnbidragen med hundra kronor. Med höstbudgeten satsar regeringen nu det dubbla på barn- och studiebidragen.

– Det blir en höjning med två hundra kronor per barn, det handlar både om barnbidraget och studiebidraget, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Elisabeth Marmorstein.

TV: Kampen om budgeten – så fungerar det

”En frikostig valbudget”

Höjningen kommer att kosta 4,5 miljarder kronor och bidraget ska höjas från första mars 2018.

– En frikostig valbudget. 40 miljarder i reformutrymme. Det handlar väldigt mycket om att regeringen vill säga att man investerar efter alliansregeringens skattesänkningar, säger Elisabeth Marmorstein.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU är mycket nöjda med höjningen av barn-och studiebidraget:

– Man skulle kunna tro att det är SSU som presenterade sin budget i dag, höjt barnbidrag och studiebidrag för gymnasieelever har varit vårt viktigaste krav på finansministern, säger ordförande för SSU Philip Botström.

– Magdalena Andersson dubblerar SSU:s viktigaste budgetkrav. 200 kronor i höjt barn-och studiebidrag är en seger för SSU och framförallt för Sveriges unga, säger Botström.

SVT Forum sänder nyheter om budgeten hela dagen.

LÄS MER: Regeringens höstbudget i korthet

LÄS MER: Regeringens budget fyller tunn plånbok

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höstbudgeten 2017

Mer i ämnet