Foto: TT

Regeringen vill utreda p-fusket

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s granskning av det utbredda fusket med parkeringstillstånd för rörelsehindrade kan det nu bli aktuellt med ett nationellt register, det står klart efter ett möte som regeringen haft.

I somras kunde SVT avslöja att många fuskar och använder falska parkeringstillstånd för rörelsehindrade för att kunna parkera gratis och nära.

Nu har regeringen träffat handikapporganisationer och berörda myndigheter för att diskutera lösningar på problemet.

Fusket med handikapptillstånd

– Det här är definitivt en sådan sak som inte är okej. Det är inte okej att utge sig för att vara handikappad för att kunna parkera gratis, det är helt horribelt, säger infrastrukturminister Anna Johansson (S).

En av lösningarna skulle kunna vara ett nationellt register över alla giltiga tillstånd. Under mötet kom parterna fram till en rad förslag som nu ska utredas.

– Det kan vara allt ifrån vilka befogenheter som parkeringsvakter har till ett nationellt register, till att forstätta arbeta på EU-nivå för att stävja det här, så det är ett brett spektrum av åtgärder, säger Anna Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fusket med handikapptillstånd

Mer i ämnet