Räkna med någon skur här och där, så ta med paraply, säger SVT:s meteorolog Pia Hultgren Foto: SVT

Regn på bred front på väg in över landet

Uppdaterad
Publicerad

Det är varmt just nu med soligt sommarväder på de flesta håll. Men det ser ut att vara på väg att ändras – regn är på ingång.

– Det ser ut som att det kommer regn på bred front, men frågan är hur stora mängder det blir, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI.

I början av veckan smyger regn och mer moln upp över landet. Flera områden med många regnväder drar upp söderifrån över södra Sverige.

– Det är ett välbehövligt regnområde som kommer in på tisdag, det kan nog vara efterlängtat. Under tisdagen är det framförallt Götaland och Svealand som berörs och på onsdagen södra och mellersta Norrland, säger Ida Dahlström meteorolog på SMHI.

”Ta med paraply”

Troligen blir det även åska och inslag av kraftigare skurar på flera håll, enligt SMHI:s prognos. I norra Norrland ligger däremot högtrycket med sol och högsommarvarm luft kvar. Och SVT:s meteorolog Pia Hultgren säger att det som ofta på sommaren kan bli splittrat regn som nu kommer.

– Så det kan komma stora mängder regn på vissa platser och på andra håll, där det kanske behövs som mest, knappt en droppe, säger Pia Hultgren.

– Räkna med någon skur här och där, så ta med paraply, säger hon.

Hör Pia Hultgren berätta mer om vädret för början av veckan i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.