Fredrik Reinfeldt aviserade sin avgång på Moderaternas valvaka. Foto: TT

Reinfeldts första framträdande efter valet

Uppdaterad
Publicerad

I dag deltar statsminister Fredrik Reinfeldt i FN:s klimattoppmöte i New York. Det är hans första framträdande sedan valnatten.

Reinfeldt meddelade på valnatten att han avgår både som statsminister och som ledare för Moderaterna.

Beskedet möttes av besvikelse i partiet, men också av intern kritik, eftersom det gör det största oppositionspartiet handlingsförlamat i ett komplicerat parlamentariskt läge.

Fredrik Reinfeldt kan därför vänta sig att de flesta frågorna kommer att handla om svensk inrikespolitik när han senare i dag har presskonferens med utrikesminister Carl Bildt (M), miljöminister Lena Ek (C) och biståndsminister Hillevi Engström (M).

Det främsta syftet med New York-besöket är att ge stöd till Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd 2017-2018. Reinfeldt ska även delta vid generalförsamlingens öppnande och i ett säkerhetsrådsmöte om utländska stridande på inbjudan av president Barack Obama.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Klimatmöte i New York

Mer i ämnet