Svenska resenärer kan inte längre ta sig till Kastrups flygplats i Köpenhamn. Foto: Johan Nilsson/TT

Researrangörer: Pengarna tillbaka till Kastrupresenärer

Publicerad

Researrangörerna Apollo och Tui meddelar att de svenska resenärer som har resor inbokade från Kastrup, men inte kan ta sig dit på grund av det danska gränsbeskedet, får pengarna tillbaka.

– Vi har avbokning som sker automatiskt. Vi betalar tillbaka hela resans pris till alla resenärer som skulle rest de kommande två veckorna, och det förlängs löpande så länge det här gäller. De bör ha fått ett sms från oss nu, eller så får de det inom kort, säger Annica Smith, marknadschef på Apollo, till SVT Nyheter.

– Resenärer som är på en destination och ska hem till Sverige kommer att flygas tillbaka till Kastrup, och kan därefter ta sig hem via anslutande flight, eller ta tåg över bron.

Coronapandemin

Hjälper till med ombokning

Annika Nilsson vid Tuis pressjour ger samma besked vad gäller deras resenärer.

– Alla svenska resenärer som fått sin avresa från Köpenhamn inställd har rätt till full återbetalning. Vill man ha en ny avresa till Sverige hjälper vi till med ombokning, säger hon.

Tui-resenärer som befinner sig på destinationer utomlands och ska flyga hem via Danmark kommer kunna göra det.

– De har kvar samma avresor till Köpenhamn, i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet