Ribbing arg på svenska medier: ”Jag målas ut som shortshataren”

Uppdaterad
Publicerad

Debatten om shortsens vara eller icke vara på arbetsplatser har tvistats i många år. DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing får ofta uttala sig i frågan – men nu ryter hon ifrån om bilden som målas upp av henne.

– Jag målas ut som shortshataren i media.

I artikel efter artikel i olika tidningar i Sverige har Magdalena Ribbing fått frågan om vad hon anser om att ha shorts på jobbet, nu senast i SVT Nyheters artikel i samma ämne.

Men nu ryter Magdalena Ribbing ifrån. Hon tycker att hon orättvist blivit utmålad som shortshatare i Sverige.

– De där förbaskade shortsen som det är sådant hallå om varje år. Det påstås att jag förbjuder shorts. Det kan jag verkligen inte göra och det gör jag absolut inte heller. Men min bestämda uppfattning är att minishorts hör hemma på badstranden och fritid utanför stadsträngsel, säger hon.

Samma sak för både män och kvinnor

Hon berättar också att hon ofta får höra från män att det är orättvist att hon kritiserar mäns alltför korta shorts, men inte kvinnors. Det stämmer inte, säger hon.

– Nej, jag anser givetvis att samma sak gäller för både män och kvinnor. Det är lika trist att kvinnor i alla åldrar har kjolar som inte är större än grytlappar.

LÄS MER: Shorts eller inte shorts på jobbet? SVT Nyheter har svaret

”Inte svalare av att klä av sig”

Istället för mindre kläder på kroppen förespråkar Magdalena Ribbing tunna, vida kläder när hettan kommer.

– Folk säger om mig att ”den där käringen är inte klok som säger att man inte ska ha shorts när det är så varmt”. Men man blir inte svalare av att klä av sig. Titta på beduinerna i öknen, där är det varmare än här, men det är ingen som har små minishorts där. Själv använder jag tunna, vida linnebyxor när det blir varmt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.