S vill satsa på läxhjälp

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna vill satsa 110 miljoner kronor under 2013 för läxhjälp till elever i grundskolan.

”Det ska vara upp till skolan att organisera läxhjälpen på det sätt som skolan ser fungerar bäst”, skriver partiets utbildningspolitiska talesman Ibrahim Baylan och gruppledare Mikael Damberg på Dagens Nyheters debattsida.

S föreslår att läxhjälpen ska erbjudas till exempel inom ramen för fritidshemmen och ser positivt på samarbete med ideella föreningar.

Skuggbudgetar

Socialdemokraterna föreslår även i sin kommande skuggbudget 300 miljoner kronor per år 2013-2015 till satsningar inom äldrevård och omsorg, skriver Aftonbladet.

Paketet innebär 100 miljoner kronor till landstingen för att förbättra omhändertagandet av svårt sjuka äldre. Dessutom vill S satsa 200 miljoner kronor i stimulansbidrag till landets kommuner varav hälften är avsett för intern fortbildning för personal inom äldrevården.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skuggbudgetar

Mer i ämnet