Långa bilköer på E4 inför påskhelgen, torsdagen den 14 april Foto: Jonas Ekströmer / TT

Så är läget i påsktrafiken – följ SVT:s direktrapport

Uppdaterad
Publicerad

Påsken är på ingång – och det märks tydligt på skärtorsdagen som är en stor resdag. Hur är läget på vägarna? Går tågen som de ska? SVT Nyheter direktrapporterar hela dagen.

Läget i påsktrafiken

Pinnat inlägg

Nu går den här direktrapporten in i ett lågintensivt läge, tack för att ni har hängt med, vi återupptar rapporteringen här i morgon igen.

Pinnat inlägg

Hej och välkomna till SVT:s direktrapport om resande i påsk. Här kommer vi att rapportera om läget på vägarna och i tågtrafiken runt om i landet. En av årets stora reshelger är i gång!

Lugn start på trafikhelgen

Trafiken flöt i stort på mycket bra i hela landet under skärtorsdagen.

- Det här har nog varit en av de lugnaste påskupptakter vi haft. På vägsidan har har det varit noll eller intet när det gäller inrapporterade allvarliga olyckor och tågtrafiken har flutit på bra, konstaterade Bengt Olsson på Trafikverket strax efter klockan 21.

Han identifierar två stråk med mycket biltrafik under skärtorsdagen. Ett från västkust- och Göteborgsområdet norrut längs E45 och riksväg 26 mot Dalarna och Jämtland. Det andra stråket är från Mälardalen norrut via riksväg 70 och E4 mot fjällvärlden.

I söder förväntade sig Bengt Olsson också mycket trafik på E6 mellan Malmö och Göteborg. Efter att själv ha kört söderut från Stockholm på E4 till Halland konstaterade han att det varit "gott om trafik" på den vägen under eftermiddagen.

(TT)

Ann-Kathrin • Tur man ska vara hemma, lugnt o skönt 😊. Glad Påsk på er alla !

Glad påsk!

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Gävleborg:

Nu är omkörningsförbudet vid storhelg på E4 norr om Gävle igång igen – flera bilister bötfällda. Läs mer här.

På E4/E20 Södertäljevägen är det fortsatt långa köer mellan Salem och Södertälje i riktning mot Södertälje, på grund av påsktrafiken, rapporterar SR. Trafiken lättar upp något i höjd med Södertälje.

Lene • E4:an tät dimma och mycket tung trafik, från Gränna mot Jönköping.

Aj då, ta det försiktigt!

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Njurunda/ Västernorrland:

"Hastighet dödar, så är det bara" - hör om hur polisen arbetar med trafikkontroll vid Njurundabommen längs E4 söder om Sundsvall.

Magdalena • Bilolycka i Tingstadstunneln södergående riktning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Halmstad

Vid Halmstad central väntar nu resenärer på ersättningsbussar som ska ta dem till bland annat Göteborg. Vid en tidigare tågavgång som skulle ersättas med buss hade för få bussar funnits på plats.

Två bilar har krockat på E6 i södergående riktning norr om Tingstadstunneln i Göteborg. Räddningstjänsten uppger att trafiken går väldigt trögt på platsen. Bilarna måste bärgas och ett körfält är tills vidare avstängt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.