Torbjörn Jacobsson har med sina 37 år på SVT blivit en av landets mest lästa journalist. Foto: SVT

Så hyllas ”Mr text-tv” av läsarna

Uppdaterad
Publicerad

Han var med från början både på text-tv och webben. Efter närmare 40 år slutar Torbjörn Jacobsson på SVT och i sociala medier hedrar läsarna hans insatser.

1980 blev Torbjörn Jacobsson anställd på SVT. Under hans närmare 40 år långa karriär har han haft flera olika roller. Han började bara ett år efter att text-tv började sändas och var med och startade SVT:s webb 1996.

Stor skara av fans

Efter att det blev känt att Torbjörn Jacobsson slutar har det strömmat in kommentarer av uppskattning. Han är en av de som ligger bakom succésidan 377 med sportresultat – en sida med många trogna fans.

”Det här är en riktig hjälte” skriver en användare om Torbjörn Jacobsson.

”Den dan sidan 377 tas bort så kommer jag sluta titta på sport.” och ”377 beskrivs bäst med ett enda ord: Kärlek!” skriver andra.

”Helt fantastiskt”

Men det är inte bara sportsidan som lämnat avtryck hos läsarna.

”SVT Text har lärt mig allt jag kan!!”.

”Jag kollar alltid text-tv:s nyheter först på morgonen” och ”Vad är en morgon utan text-tv:s uppdatering om läget i Sverige & världen? Visst andas det gammelmedia men i min värld helt fantastiskt!” är bara några av kommentarerna från nostalgiska användare.

Hälsning från Mr Text-tv

På söndagen arbetade Torbjörn Jacobsson sitt sista pass och passade på att lämna en hälsning på sidan 160 innan han gick ur ut SVT-huset.

På två sidor text-tv sammanfattade Torbjörn Jacobsson sina 37 år på SVT. Foto: Skärmdump

Läs hela reportaget om Torbjörns tid på SVT här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.