Irené Hellström har jobbat på Samhall sedan 1980. Foto: SVT

Samhallanställda Irene: En del löser korsord

Uppdaterad
Publicerad

Statliga Samhall når inte sina egna mål och tusentals av deras anställda sitter sysslolösa. En av dem är Irené Hellström i Tierp som stundtals löst korsord i brist på annat.

Irene Hellström har jobbat på Samhall sedan 1980, hon tycker att det är svårt att jobba under stress. Hon trivs med kollegorna, cheferna och jobbet och det finns egentligen bara ett problem. Det finns ofta inget att göra.

– Det har varit lite dåligt, vi har mest suttit och pratat ute i matsalen, säger Irene Hellström när jag ber henne beskriva vintern och våren på Samhall i Tierp.

Fokus arbete

Vad gör ni då när det inte finns något att göra?

– Ja, en del löser korsord, och en del handarbetar och så där. Och så hoppas man ju att det ska komma jobb. Så när det kommer jobb så dyker man på det, säger Irene Hellström.

Stressigt vid jul och nyår

Men det är inte bara hos Samhall i Tierp som det finns för lite att göra. Enligt Samhalls egna siffror är det motsvarande 3-4000 personer som inte har nog med arbetsuppgifter.

På Samhall i Tierp är trivseln som störst de få gånger när det finns mycket att göra.

– Ibland får vi ju mer mycket då. När det ska bli jul och så där och semestrar och så där. Då får vi ju ner mycket jobb. Det kan ju bli fullt överallt. Vi har det ju nästan stressigt då. Men jag går ju hem klockan elva. Så då får jag vila mig, säger Irene Hellström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fokus arbete

Mer i ämnet