Samlade bonuspoäng vid utvisningar

Uppdaterad
Publicerad

Anställda vid Kriminalvårdens transporttjänst har samlat bonuspoäng i samband med utvisningsresor. Vid flera tillfällen har personal använt privata bonuskort vid resorna, enligt kvitton som Sveriges Radios program Kaliber har tillgång till.

De insamlade poängen har personalen senare använts vid privata resor.

Det är inte tillåtet att använda bonus och förmåner privat inom Kriminalvården, men enligt transporttjänsten finns det ingen möjlighet att kontrollera hur anställda använder privata bonuskort.

– Varje person som är anställd inom Kriminalvården ska följa vår policy, det betyder att de ska redovisa sina bonuspoäng till arbetsgivaren. Gör de inte det så utgår jag från att de inte har några bonuskort, på något annat sätt kan inte jag kontrollera frågan, säger Claes Nöjd, ställföreträdande chef för transporttjänst, till Kaliber.

Programmet har tidigare avslöjat hur anställda vid Kriminalvårdens transporttjänst rest i businessklass och bott på lyxhotell i samband med utvisningsresor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.