Foto: SVT

”SD försöker ändra bilden av partiet”

Uppdaterad
Publicerad

Det mansdominerade partiet vill satsa på kvinnor och äldre.

Sverigedemokraterna försöker ändra bilden av partiet, som domineras av män. De säger sig vilja satsa på kvinnorna, det gör de bland annat genom att gå i Socialdemokraternas spår när det gäller rätten till heltid.

Sverigedemokraterna ger pengar till kommunerna för att deltidsjobb ska kunna bli heltid. Det gör de för kvinnornas skull, säger de, och för att den offentliga sektorn ska bli större. Ytterligare ett skäl, enligt Sven-Olof Sällström, partiets ekonomisk-politiske talesman är att det är bra för integrationen eftersom många invandrare arbetar inom välfärdssektorn.

Sverigedemokraterna riktar också in sig på de äldre, de vill sänka skatterna för samtliga pensionärer och höja den så kallade garantipensionen för de fattigaste pensionärerna. Sverigedemokraterna vill också införa vad de kallar ett matlyft för att garantera att gamla människor får näringsriktig mat på sjukhus och andra institutioner. Arbetslösa är en annan grupp som Sverigedemokraterna hoppas på genom att höja taket i A-kassan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valbudgeten 2014

Mer i ämnet