SD vill ”vända den negativa trenden” och göra sjukvårdsyrket mer tilltalande. Foto: TT

SD: Ta bort ofrivilligt skiftarbete i vården

Uppdaterad
Publicerad

Inför partiets dag under fredagen i Almedalen, har Sverigedemokraterna lanserat ett förslag om att ta bort ofrivilligt skiftarbete ur sjukvården.

Sverigedemokraterna vill etablera sig som det nya vårdpartiet. På partiets dag i Almedalen skriver Jimmie Åkesson och riksdagsledamoten Per Ramhorn på Svenska Dagbladets debattsida att de vill ta bort det ofrivilliga skiftarbetet inom sjukvården.

”Detta är något som bland annat visat sig vara en stor orsak till missnöjet som finns gällande obekväma arbetstider”, skriver de.

Almedalen 2017

LÄS MER: SD får stöd av var femte svensk

Man ska ”vända den negativa trenden” och göra sjukvårdsyrket mer tilltalande. SD säger därför att man satsar mer än regeringen på reformer och förslag som kommer att förbättra arbetsmiljön och villkoren för offentliganställda.

”Det innefattar bland annat utökade möjligheter till heltid och deltid, införandet av vårdservicepersonal som kan avlasta befintlig personal, möjliggörandet för sjuksköterskor och undersköterskor att vidareutbilda sig på betald arbetstid”, skriver Åkesson och Ramhorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2017

Mer i ämnet