Madelene Vestin, Sverigedemokraternas ordförande i Dalarna, utesluts ur partiet med omedelbar verkan.

Lokala SD-toppar utesluts med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Tre lokala företrädare för Sverigedemokraterna har uteslutits ur partiet med omedelbar verkan. Det handlar om partiets gruppledare i Lessebo och Alvesta samt Madelene Vestin, Sverigedemokraternas ordförande i Dalarna.

Sverigedemokraternas gruppledare i Lessebo och Alvesta kommun, Ingemar Aronsson och Benny Lundh Johansson, utesluts ur partiet. Till SVT Småland säger Benny Lundh Johansson bland annat att han ”har fått utstå hot och psyskisk terror från det egna partiet under två års tid”.

Madelene Vestin, Sverigedemokraternas ordförande i Dalarna, visste inte om att hon var utesluten när hon nåddes av P4 Dalarna. Hon vill heller inte kommentera varför hon uteslutits av partiet, skriver SVT Dalarna.

Uteslutningarna beslutades om i måndags

Besluten om uteslutning av de tre SD-politikerna fattades av partistyrelsen i måndags och gäller med omedelbar verkan.

Sverigedemokraternas informationsansvarige Henrik Gustafsson utvecklar inte vad som ligger bakom besluten, utan meddelar via ett mejl till SVT att det handlar om ”interna medlemsärenden som är sekretessbelagda” och att ”under måndagen sammanträdde partistyrelsen som fattade beslut om uteslutning”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.