Tomas Tobé (M), Peter Lundgren (SD) och Heléne Fritzon (S). Foto: TT

Se partiernas toppkandidater debattera EU-valets hetaste frågor

Uppdaterad
Publicerad

Den 26 maj är det dags för Sverige att rösta i EU-valet. I SVT Forum har partiernas toppkandidater debatterat – här får du veta vad partierna till exempel vill göra för klimatet och vad de tycker om ett gemensamt europeiskt försvar och hur de vill hantera avgiften till EU. Se alla debatter här!

Debatt om försvar

Hur mycket resurser ska satsas på gränsbevakning, terrorbekämpning och en gemensam armé? De frågorna debatterade toppkandidaterna Tomas Tobé (M), Malin Björk (V) och Soraya Post (Fi).

Debatt om rättsstat och demokrati

Flera partier pratar om att EU-valet är ett ödesval och att hela EU:s framtid står på spel. Är det verkligen så och på vilket sätt i så fall? Se toppkandidaterna Peter Lundgren (SD), Fredrick Federley (C) och Alice Bah Kuhnke (MP).

Debatt om sociala rättigheter

Skyddar den så kallade sociala pelaren medborgarnas rättigheter, eller är den ett hot mot den svenska modellen? Toppkandidaterna Heléne Fritzon (S), Tomas Tobé(M), och Soraya Post (Fi) i debatt.

Debatt om klimatet

Alla partier säger sig vilja prioritera klimat och miljö, men vad vill de göra, hur mycket och hur snabbt? Toppkandidaterna Alice Bah Kuhnke (MP), Fredrick Federley (C) och Sara Skyttedal (KD).

Debatt om migration

Ska asylsökande fördelas jämnt mellan EU:s medlemsländer? Och hur ska EU hantera migranter som försöker ta sig över Medelhavet? Det är frågor som togs upp i debatten mellan Malin Björk (V), Karin Karlsbro (L) och Peter Lundgren (SD).

Debatt om budgeten

Behöver Sverige betala mer? Vad ska EU:s pengar gå till? Se Heléne Fritzon (S), Karin Karlsbro (L) och Sara Skyttedal (KD).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet