Sjuksköterskan Sofia: ”Läget är stabilt dåligt”

Publicerad

Efter flera veckors hårt arbete börjar nu kampen mot corona ta ut sin rätt på intensivvårdsavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Det är mer irritation och vi tar tyvärr ut det på varandra när det egentligen är situationen som ställer till det, säger intensivvårdsjuksköterskan Sofia Lindström i sin videodagbok från livet på en intensivvårdsavdelning.

Arbetet med att behandla patienter som är sjuka i covid-19 innebär även att försöka förklara för anhöriga hur det står till med sina närstående som får vård.

– Det är svårt att förstå hur sjuk man är när man ligger i en intensivvårdssäng. Jag brukar säga att patienten är stabil men stabilt dåligt, säger Sofia Lindström.

Videodagbok inifrån vården

Hon jämför med situationen i Sverige just nu.

– Även om läget nått en platå betyder det inte att det är bra, det är stabilt dåligt, så fortsätt följa restriktionerna, säger hon.

Jobbar du inom vården och vill dela med dig av din upplevelse? Maila oss gärna på videodagbok@svt.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Videodagbok inifrån vården

Mer i ämnet