Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s meterolog Pererik Åberg om det kommande snöfallet. Foto: SVT

SMHI varnar för mer snö

Publicerad

Stora delar av Sverige kan räkna med ovanligt kalla temperaturer och en hel del snö kommande dagar.

På torsdagen kan det komma kraftigt snöfall bland annat på västkusten och i Västerbotten, varnar SMHI.

– Följ väderutvecklingen, i synnerhet i Västra Götaland, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen.

Göteborgarna vaknade på onsdagen till en vit stad – och ett förrädiskt halt väglag. Redan under morgonen inträffade flera trafikolyckor som orsakade långa köer, bland annat på E45 och E6.

Inför torsdagen har SMHI utfärdat en snövarning för södra halvan av Västra Götalands län och norra delen av Hallands län.

Från lunchtid på torsdagen och fram till fredag morgon väntas stråk med snöbyar som på sina håll kan ge mellan 5 och 15 centimeter snö på kort tid. Exakt var snöfallet väntas dra in är osäkert.

– Kraftiga snöbyar kan förekomma och göra att det blir besvärligt på vägarna, säger meteorolog Nitzan Cohen.

Kan begränsa framkomligheten

Snövarning är det också i delar av Västerbottens läns kustland från torsdagsmorgonen. Under förmiddagen väntas kraftigt snöfall, totalt under dagen 10–15 centimeter, som kan leda till begränsad framkomlighet på vägarna. Snöfallet väntas avta mot fredagen.

Även i resten av landet väntas snö på flera håll. I mellersta Norrland blir det en del snöfall, framför allt över Jämtland. Även i Lappland väntas snö. I dessa områden har SMHI inte gått ut med någon varning.

Läs mer om vädret framöver här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.