Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socionomen Johannes Granlund arbetar i Farsta med sociala insatsgrupper för unga som begår brott. Hör honom i klippet, om hur han allt oftare möter unga i nedre tonåren. Foto: Håkan Claesson/SVT

Socionomen möter allt yngre som begår brott

Uppdaterad
Publicerad

Den grova kriminaliteten har krupit nedåt i åldrarna. och medelåldern har sjunkit för de unga som får insatser för brott. Så beskrivs läget i stadsdelen Farsta som varit utsatt under våldsvågen i Stockholm.

Farsta är en av platserna där flera sprängningar och skjutningar skett nyligen och konflikten mellan olika kriminella nätverk är påtaglig.

Socionomen Johannes Granlund, som arbetar i stadsdelen med sociala insatsgrupper för unga som begår brott, möter allt oftare unga i nedre tonåren.

– När det handlar om kriminalitet finns det stor risk att du blir kvar där, för de andra kommer inte att låta dig gå ur, säger han.

Hör Johannes Granlund berätta om sitt arbete med allt yngre i behov av insatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.