Stefan Löfven i trafikolycka – klarade sig oskadd

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven har varit med om en trafikolycka men klarade sig utan några skador.

– Vi stötte till en lastbil som stod tvärs över vägen helt enkelt, men det var absolut inget allvarligt, säger Löfven till SVT Nyheter.

Vid lunchtid på måndagen färdades statsminister Stefan Löfven i en bil som var med i en olycka E4 vid Knivsta, söder om Uppsala, något som P4 Stockholm var först med att rapportera. Statsministern bekräftar själv händelsen för SVT Nyheter och meddelar att den inte var otäck.

– Det var ingen fara att fortsätta köra bilen, men jag bytte bil ändå, säger Löfven om incidenten.

Oskadd – men fick beställa ny bil

Säpo valde efter olyckan att beställa en ny bil och statsministern lyckades ta sig till den presskonferens som var planerad i Uppsala, där Löfven bland annat talade om regeringens syn på sjukvårdens utmaningar.

– Det var en så låg hastighet så det var ingen fara. Men det är verkligen en påminnelse om att hålla avståndet i trafiken och inte minst i det här väglaget – och det blev vi påminda om, säger Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.