Hundratals personer har bjudit på ”socialistklockan”. Foto: Facebook/Faksimil

Stefan Löfven auktionerar ut sin omtalade ”socialistklocka”

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten spreds ett påstående i sociala medier att Stefan Löfvens klocka kostat 275.000 kronor. Det visade sig senare att den egentligen kostade cirka 800 kronor, men statsministern tar nu tillfället i akt och ska försöka sälja den tidigare så högt värderade ”socialistklockan” till högstbjudande. Pengarna ska gå till välgörande ändamål.

”Det finns en lite rolig historia om den här klockan..”, skriver Stefan Löfven på sin Facebooksida.

Statsministern följer i Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons spår, och startar en auktion till förmån för välgörande ändamål.

Föregående vecka hade Åkesson auktionerat ut en middag, något som SVT Nyheter tidigare skrivit om.

Socialistklocka fick spridning

Klockan som statsministern hade på sin handled och som fångades på bild påstods vara en Patek Philippe Calatrava, som kostar 275.000 kronor. På sociala medier titulerades den ”socialistklockan”, och fick enorm spridning innan Löfven själv påtalade att klockan, som var en gåva, inte var fullt så dyrbar – utan kostade 274.000 kronor mindre än vad som påståtts.

”Varit med på otaliga möten”

Nu auktionerar statsministern sin trotjänare till förmån för Musikhjälpen, och utlovar till högstbjudande sin tacksamhet och en klocka som ”varit med på ett oräkneligt antal arbetsplatsbesök, möten, förhandlingar och resor i Sveriges tjänst”.

Till de som hävdat att klockan kostat 275.000 meddelar Löfven att de nu har chansen att få den till ett vrakpris.

SVT Nyheter har sökt statsministern för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.