Stefan Löfven håller förstamajtal i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

1 maj var det som vanligt dags för statsministern att hålla tal, denna gång i Umeå.
– Vi står inte för en större splittring, vi står för en starkare gemenskap. Den väg vi har att vandra, den ska vi gå tillsammans, sa Stefan Löfven.

Under sitt förstamajtal inledde Stefan Löfven, efter att först ha pratat om Umeå, med att ta upp oron som han menar råder i omvärlden.

– Lösningen på våra samhällsproblem aldrig kan vara att ge makt åt dem som vill splittra, de som vill så hat mellan oss. Lösningen är just den att samla oss, samarbeta disciplinerat för att rusta upp välfärden, bekämpa terrorismen, möta klimathotet och dessutom se till att alla de värden som handel och ny teknik skapar ska delas av oss alla, sa Stefan Löfven.

”Står för en starkare gemenskap”

Han fortsatte:

– Lösningen är ett starkare samhälle baserat på just de principer som vi bär nu i dag på förstamajnålen: Trygghet, sammanhållning, demokrati. Vi står inte för en större splittring, vi står för en starkare gemenskap. Den väg vi har att vandra, den ska vi gå tillsammans.

I morse meddelade Socialdemokraterna i Aftonbladet Debatt att partiet går till EU-val med att tvinga fram förändring inom tre huvudområden för att få stopp på skattesmitning.

Enligt Socialdemokraterna ska det bli svårare att ”smita undan sitt ansvar”, detta genom att partiet vill införa förändringar på tre punkter: Skärpt lagstiftning, krav på registerföring och mer informationsdelning.

Se talet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.