Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska träffa statsminister Magdalena Andersson. Foto: JOHANNA GERON/TT/Henrik Montgomery/TT

Stoltenberg reser till Sverige för samtal

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson (S) tar emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på Harpsund på måndag, meddelar regeringen på sin hemsida. Parterna ska bland annat diskutera Sveriges och Finlands medlemsansökningar till Nato.

Turkiet motsätter sig ett svensk medlemskap i Nato men diskussionen mellan Turkiet och Nato fortsätter alltjämt. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har bland annat haft telefonsamtal Turkiets president, respektive Sveriges statsminister och Finlands president, säger en Natokälla till SVT.

Denna veckan har chefen för Stoltenbergs kansli träffat Erdogans chefsrådgivare i Ankara och tjänstemän från Finland och Sverige har varit i Bryssel för samtal.

Sverige och Nato

Natos biträdande chef, Mircea Geoana, säger på fredagen att han är säker på att Sverige och Finland till slut antas som medlemmar i försvarsalliansen.

Geoana tillägger att Nato inte har indikationer på att Ryssland har kapacitet eller intentioner att agera militärt mot Sverige och Finland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige och Nato

Mer i ämnet