Foto: SVT

Stor enighet när partierna debatterade brott och straff

Uppdaterad
Publicerad

I SVT debatt debatterades det igår om brottslighet och gängkriminalitet. På plats fanns representanter från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna, och enligt SVT:s Elisabeth Marmorstein var det egentligen bara Vänsterpartiet som stack ut.

På söndagen debatterade socialdemokraternas Morgan Johansson, Moderaternas Tobias Billström, Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar och Sverigedemokraternas Adam Marttinen brottslighet och gängkriminalitet.

– Skillnaderna är inte så stora, alla är överens om att situationen är mycket allvarlig och alla vill se fler poliser, summerar SVT:s Elisabeth Marmorstein debatten.

Bara V som stack ut

Enligt Elisabeth Marmorstein gick den stora skiljelinjen kring hur partierna ser på orsaken till brottsligheten där Socialdemokraterna och Vänsterpartiet lägger större vikt vid klassklyftor. I övrigt menar hon att det bara var Vänsterpartiet som stack ut i och med att de tycker att polisen inte ska få det lättare att sätta upp övervakningskameror. 

– Regeringen har ju varit ganska skickliga på att göra oppositionens förslag till sina under den här mandatperioden och det gör ju också att skillnaderna blir mindre, säger hon i Morgonstudion.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 - Brott och straff

Mer i ämnet