Ett stort antal personer och fordon kontrollerades av polis i samband med ett möte i gängmiljö på Posthotellet. Foto: SVT

Stor polisinsats i centrala Göteborg efter gängmöte

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats pågick under eftermiddagen i centrala Göteborg, då omkring 15 personer vägrade att lämna Posthotellet. Enligt polisen rörde det sig om ett möte mellan personer i stadens gängmiljö.

Det är fortfarande oklart varför de inte ville röra på sig. Omkring tio polisenheter kallades till platsen.

Enligt polisen ska totalt 40 personer befunnit sig på hotellet och torget utanför. Flera var maskerade, men ska ha blivit identifierade.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Polisen genomförde kontroller av både fordon och personer utanför byggnaden, men ingen ska ha gripits. Samtliga inblandade ska ha lämnat platsen.

– Där finns ingen misstanke om brott. Alla har lämnat, vi har ingen PL13, det är lugnt. Jag tror inte man ska göra detta större än vad det är, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Fotnot: PL13 står för Polislagens paragraf 13, som innebär att polisen har rätt att avvisa eller avlägsna personer som stör den allmänna ordningen.

Vet du mer? Tipsa oss på tipsaoss@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet