Kanske dags trycka på elkontakten kommande dygn. Arkivbild. Foto: Olle Lindström/TT

Superrea på elbörsen – gratis i några timmar

Uppdaterad
Publicerad

Det blir rea på el i morgon onsdag. Kommande natt är den till och med gratis några timmar. Och det gäller i hela landet, enligt prissättningen på elbörsen Nord Pool.

Från tisdagens snittpris på 22,5 öre/kWh i hela Sverige, vilket redan det var ovanligt lågt, sjunker priset i alla fyra elområden till ett snitt sett över onsdagsdygnet på 8,8 öre. Under några enskilda timmar natten mellan tisdag och onsdag ligger börspriset på noll.

Låga dygnspriser eller timpriser har mest kunder med timprisavtal nytta av. För merparten hushåll med rörligt elpris är det månadssnittet som styr fakturan. Hittills i maj ligger snittpriset en bit över 50 öre/kWh i hela landet.

Ovanpå priset på Nord Pool tillkommer elbolagens påslag, elskatt, moms och nätavgift på sammantaget över en krona per kilowattimme.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.