Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Surt på börsen – SBB rasar 22 procent

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 15 är Stockholmsbörsens breda index ned med 0,4 procent. Även ledande europeiska börser handlas på minus.

Fastighetsbolaget SBB rasar med över 22 procent. Det sedan vd:n Ilja Batljans ägarbolag på tisdagskvällen meddelade att räntebetalningar ställs in.

Även fastighetsbolaget Corem faller, med runt 5 procent. I ett sms till Dagens Industri skriver bolagets vd Rutger Arnhult att han inte ser någon förklaring till det.

På OMXS30-indexet med de mest omsatta bolagen går Astra Zeneca mot strömmen och stiger med 1,8 procent. Även storbankerna handlas på plus liksom Hexagon.

Minus i Asien

I Asien backade i princip alla större index. Hongkongbörsen stängde på minus 1,9 procent och har tappat runt 20 procent sedan årets topp i januari.

Ett skäl till den sura stämningen är ny statistik från Kina, som visar på svaga siffror i maj för bland annat tillverkningsindustrin.

Terminerna på Wall Street backar inför börsöppningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.