– Vi har lagt ner mycket träning och slit som gav avkastning, och har ett fantastiskt teamwork. Det är det som gör att vi tog ett silver idag, säger Sebastian Gibrand när SVT Nyheter når honom vid tävlingens avslutande galamiddag.
Tävlingen Bocuse d’Or Europé som i år hölls i Turin kan förklaras som kockarnas EM. Totalt deltog 20 länder där Sverige representerades av Sebastian Gibrand och assistenten Gustav Leonhardt under coachning av meriterade tävlingskocken Tommy Myllymäki.
”Tillräckligt gott för ett silver”
Tävlingsmomentet bestod av att laga två rätter till 15 personer med huvudingredienserna ägg och kalv. Sebastian Gibrand ville att hans bidrag skulle föra tankarna till svenska sommar.
– Det är en internationell tävling så man måste gå ifrån det nordiska lite grann. Men samtidigt lyfta fram den nationella smaken från Norden och Sverige.
Första rätten bestod bland annat av hönsägg med örter, vitlök och Castelmagno-ost. Den andra rätten bestod av kalvbräss och rostade grönsaker.
En dum fråga men hur smakade det?
– Tillräckligt gott så att det räckte till ett silver, säger silvermedaljören Gibrand.
”Kommer ta ett glas och fira”
Andraplatsen i tävlingen innebär att Sebastian och hans team nu är kvalificerade till VM i Lyon nästa år.
– Det känns bra. Även om vi mått bättre med ett guld är vi nöjda med prestationen.
Och förberedelserna inför den tävlingen börjar redan i morgon.
– Det blir galamiddag ikväll. Och sen kommer vi ta ett glas och fira. Men därefter är det bums i säng och sedan analys inför Lyon.