• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Svenska Spel är positiva till åldergränser för spel om pengar i Sverige. Foto: SVT

Svenska Spel säger ja till lagskärpning

Publicerad

Svenska Spel är positiva till att regeringen öppnar upp för åldersgränser för allt spel om pengar i Sverige.

Regeringen har satt direktiv på åldersgränser för spel om pengar i Sverige. Men flera av åldersgränserna finns i dag inte med i svensk lag, vilket försvårar kontrollen att åldersgränserna efterlevs. 

Efter att finansmarknadsminister Peter Norman öppnat upp för en ny lag gällande åldersgränser om allt spel om pengar, är Svenska Spel positiva till förslaget.

– Rent spontant så känns det som ett väldigt bra förslag. Vi välkomnar ett sådant förslag. Det skulle sannolikt kunna ge oss större möjligheter att kontrollera att åldersgränserna efterlevs, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska Spel och fortsätter:

– Om det blir en lag så förutsätter vi då att rättsvårdande myndigheter i samhället i stort får ett större fokus i frågan. Inslaget som SVT gjorde var väldigt bra för vi har saker att förbättra när det gäller åldersgränsen i butiksmiljön på arenan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska spel säljer till minderåriga

Mer i ämnet