Foto: SVT

Svenska spel: Vegas är ett högsriskspel

Uppdaterad
Publicerad

Att Svenska spel vill placera ut Vegas-spel på fler ställen kitiseras. – Flytta gärna de här automaterna till alkoholfria miljöer men sätt inte ut fler, säger Kim Grahn, ordförande i Spelberoendes riksförbund. Men Svenska spel försvarar sig.

Svenska spel vill att Vegas-spel ska finnas på fler ställen i landet. Det kan till exempel handla om matbutiker och kiosker. En av anledningarna är att de vill testa om det är en bättre miljö än att ha spelautomaterna i miljöer där alkohol säljs.

– Just Vegas-maskinerna är ett högriskspel. Vi har fått kritik för att vi inte har gjort tillräckligt men de senaste åren har vi försökt göra mer för att minimera just spelberoende, säger Zenita Strandänger på Svenska spel i en debatt i Aktuellt.

Hon säger att man nu vill testa spelmaskiner i nya miljöer av två anledningar.

– Det ena är att svenska folket spelar på illegalt spel, det andra att vi får kritik för att vi har våra automater i miljöer där det serveras alkohol.

Kim Grahn, ordförande i Spelberoendes riksförbund, är inte nöjd med Svenska spels testande.

– Innan de sätter ut fler spel bör de se till så att de som drabbas av spelberoende får vård och behandling – vilket de inte får i dag i någon större utsträckning. Sedan tycker jag: Flytta gärna de här automaterna till alkoholfria miljöer men sätt inte ut fler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer