Ministrarna Anna Ekström och Annika Strandhäll tände ett ljus för den tolvårige pojken som förmodas ha omkommit i ån Ätran i Halland.

Sverige sörjer pojken i Falkenberg – ministrarna tänder ljus för att visa sitt stöd

Uppdaterad
Publicerad

Via Missing people hjälpte tusentals människor till att söka efter den tolvåriga pojke som nu befaras ha hittats död i Falkenberg. Men engagemanget i sociala medier har inte tystnat och flera ministrar har tänt ett ljus för att hedra pojken och hans familj.

– Jag tror att de flesta har sina tankar med Falkenberg i dag, säger socialminister Annika Strandhäll till SVT Nyheter.

Sökandet fick Falkenbergsborna att gå man ur huse för att leta efter pojken som försvann spårlöst i tisdags.

Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg, har sagt att det med största sannolikhet är den saknade pojken som hittats i ån Ätran under fredagseftermiddagen.

12-åring drunknad i Falkenberg

På sociala medier är det nu tusentals som vill visa sitt stöd för familjen och dela sorgen.

Ministrarna visar sitt stöd

Från politiskt håll har både socialminister Annika Strandhäll och gymnasieminister Anna Ekström tänt ett ljus för att hedra pojken och att stötta den sörjande familjen.

– Det var ett tungt besked, det ger perspektiv på livet. Därför tände jag och döttrarna ett ljus för pojken och samtalade om det, säger Annika Strandhäll till SVT Nyheter.

Samtidigt vill ministern lyfta upp de krafter i samhället som enades och ställde upp för den utsatta familjen.

– Falkenberg visade på det fina i vårt samhälle, när vi kommer tillsammans för något riktigt betydelsefullt. När hela staden slöt upp och gjorde allt för att hitta pojken, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet