• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

SVT på plats i Miami Beach: ”Ett hus som inte ska rasa”

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande saknas 159 personer efter byggnadsraset i Miami Beach i Florida, USA. Ett intensivt sökande efter överlevande pågår, men en brand i rasmassorna försvårar räddningsarbetet.

Det är en syn som är svår att ta in. Bilderna från lägenhetskomplexet med 155 bostäder gör det enkelt att föreställa sig hur tufft räddningsarbetet måste vara. Ändå pågår det förstås febrilt, enligt SVT:s utsände reporter Fouad Youcefi, på plats i Miami Beach.

– Man jobbar febrilt med att leta efter överlevande. Man har hört ljud, inga människoröster, men ljud. Man hoppas att man ska kunna använda ljuden för att närma sig det man hoppas ska vara överlevande.

Räddningsarbetet försvåras dock av en brand i rasmassorna från huset.

– Det är en brand som börjat under allt bråte. Det har gjort att vi inte fått några goda nyheter under dagen om fler överlevande, säger Fouad Youcefi.

Totalt 159 personer saknas fortfarande och minst fyra personer har hittats döda.

– Det här på väg att gå från en stor tragedi till en av USA:s allvarligaste huskollapser i historien, säger Fouad Yucefi.

Minst fyra personer har hittats döda

55 av 135 bostäder i huset är nu borta. Räddningspersonalen jobbar utifrån ett parkeringsgarage som utgångspunkt för att försöka gräva sig fram till eventuella överlevande.

– Det är ett hus som inte ska rasa. Huset byggdes 1981, man skulle precis börja arbetet med att göra en 40-årsinspektion för att kontrollera hur det fungerar.

Än så länge vet man inte varför delar av byggnaden rasade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.